We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Tips voor slim inpakken van je reiskoffer 

Vertrek jij binnenkort op vakantie? Hier enkele handige tips! 

Staat er binnenkort een vakantie op de planning? Iedereen herkent vast en zeker de volgende struggle. Je bent je koffer aan het vullen en deze zit al bijna vol maar nog lang niet al je kleren zitten er in. Voor dat probleem hebben wij enkele handige tips & tricks die ervoor zullen zorgen dat je zeker al jouw favoriete stuks mee zal hebben op vakantie! 

De voorbereiding

Vooraleer je begint met het verzamelen van jouw spullen, maak je best een checklist. Dit is handig om tussendoor te checken wat je al hebt en wat je nog nodig hebt. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat is het handig om reisflesjes en potjes mee te nemen. Dit bespaart ruimte en gewicht. Bovendien is dit ook handig voor cosmeticaproducten. Houd er ook rekening mee dat je in jouw handbagage maximaal 1 l mag meenemen, dus 10 kleine flesjes van 100ml. 

Vullen maar

  1. Rol je kleding op 
    Kan je echt niet kiezen en wil je toch zoveel mogelijk meenemen in jouw koffer? Rol je kleren dan op en leg ze opgerold naast elkaar in jouw koffer. Zo kan je meer kleren meenemen en bespaar je ruimte. Voor sommige stoffen zorgt dit er ook voor dat ze minder gaan kreuken. Heb je een blouse die toch snel kreukt? Vouw deze dan wel op en leg het bovenaan in je koffer. 
  2. Leg de zwaarste spullen onderaan in je koffer, zeker bij een koffer met wieltjes. Denk aan schoenen, boeken, haardroger etc. Dit zal ervoor zorgen dat je andere spullen niet zo snel geplet zullen worden. 
  3. Gebruik loze ruimte
    Je zal vast denken, loze ruimte? Ja, die heb je vast en zeker wel! Denk maar aan je schoenen die in je koffer zitten. Hierin kan je makkelijk sokken of ondergoed in kwijt. Zo vul je loze ruimte op en creëer je extra plaats voor andere spullen in jouw koffer.
  4. Boeken of E-reader
    Ben je een boekenworm en lees je graag een boek aan het zwembad? Probeer je dan te beperken tot enkele stuks, want dit zijn zware gewichten in jouw koffer. Kies voor een alternatief zoals een tijdschrift of een E-reader. Hierop kan je veel verschillende boeken op voorhand downloaden en het weegt niks! 
  5. Oplader en losse kabeltjes 
    Wat je zeker niet mag vergeten zijn opladers voor je gsm, iPad, horloge etc. Hoe zorg je ervoor dat deze niet kwijtraken of dat je er niet eindeloos naar hoeft te zoeken? Berg ze op in een zijvak of langs de randen van je koffer. Geen fan hiervan? Berg ze dan op in een apart zakje hiervoor of steek alle kabeltjes samen in een brillendoos. Zo zullen ze zeker niet verloren gaan. 

Handige tips

  1. Pas de inhoud van jouw koffer aan aan je reisbestemming
    Vooraleer je vertrekt op vakantie is het aan te raden om de weersvoorspellingen te bekijken en hierop je kleding op af te stemmen. Zo kan je al wat gerichter gepaste kledij opzij houden voor jouw trip.
  2. Neem niet teveel mee 
    Overpak je zeker niet, want zo’n koffer zit snel vol…
  3. Houd ruimte vrij voor nieuwe aankopen 
    Vacation means shoppingtime! Houd dus zeker een plaatsje vrij in je koffer voor extra kleren, schoenen, souvenirs etc. die je waarschijnlijk wel zal kopen op vakantie. 
  4. Plan in outfits 
    Onze laatste tip - plan in outfits! Stel op voorhand al enkele leuke volledige outfits samen. Dit maakt het makkelijker voor jou op vakantie, minder keuzestress en bespaart soms wel wat plek in de koffer!