We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

City Guide: Edition Gent

Welkom in het hartje van Vlaanderen. Deze city guide neemt je mee op een ontdekkingsreis door de kronkelende straatjes, langs gezellige cafés, indrukwekkende architectuur en verborgen juweeltjes van deze levendige stad. Van heerlijke eetplekjes tot culturele hotspots, je staat op het punt om Gent te ervaren op zijn best. 

Activiteiten

Boottocht op de graslei

50 minuten met een bootje door Gent varen, zalig toch? Ontspan je en geniet van een rondvaart door het middeleeuwse stadscentrum met prachtige bezienswaardigheden. Geniet van de beroemde drie torens van Gent, verschillende middeleeuwse kerken en kloosters, de geboorteplaats van Karel V van Spanje, majestueuze gildehuizen, een adembenemend kasteel en nog veel meer! Hoor de verhalen achter deze prachtige monumenten.

Gravensteen

Deze belangrijke bezienswaardigheid in Gent is een burcht met een zeer bewogen geschiedenis, nauw verweven met de complexe en vaak woelige politieke en sociale historiek van de stad. Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Je bezoek aan het Gravensteen geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers.

Wandeling langs de Lieve, de Leie en de Schelde 8,4 km - 11 200 stappen

Heb je even zin in een ontspannen wandeling? Deze route brengt je naar de oevers van de Leie en de Schelde. Deze wandeling vormt een lus met start– en eindpunt op het Sint-Pietersplein, al kan je makkelijk in– en uitstappen en enkel een klein stukje doen.

Begin je wandeling op het levendige Sint-Pietersplein, het hart van de studentenbuurt, en bewonder de iconische Boekentoren en de indrukwekkende OLV-Sint-Pieterskerk. Loop vervolgens langs de Schelde naar De Krook en Portus Ganda, waar Gent ontstaan is. Ontdek het historische Patershol en het imposante Gravensteen langs de schilderachtige kaden. Eindig je dag op de levendige Graslei en Korenlei, met een adembenemend uitzicht op de historische torens van Gent met een welverdient ijsje.

Gezellige hotspots

Lunch at Janine

“La vie en rose, en den elft int groen”

Anthony, chef en zaakvoerder van Janine. Hij vindt het geweldig om in de keuken te staan en zijn ding te doen. Speels, creatief, no-nonsense. Dingen met weinig handelingen, leuk gebracht, pure rock-'n-roll smaakbommen met evenveel aandacht voor de groenten als voor het vlees. Zijn non-conventionele aanpak leverde hem al snel een ster op bij Carcasse. 

In dit gezellige restaurant kan je kiezen uit to share hapjes, de klassiekers, salades, pasta’s en om te eindigen een dessert. 

Janine’s staat garant voor smakelijk eten, good vibes, een aantrekkelijk interieur en betaalbare maaltijden. Hier wordt u ontvangen en verwend door een jong, vrolijk en gedreven team die uw belevenis onvergetelijk maakt.

Je vindt het restaurant in de Vlaanderenstraat nummer 82.

Joost Arijs voor een taartje

Heb je zin in een beetje zoetigheid, stap dan eens binnen bij Joost Arijs, de patissier en chocolatier van Gent. Joost Arijs volgde een patisserieopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge. De knepen van het vak leerde hij bij patisserie Mahieu in Woluwe, bij patisserie Ducobu in Waterloo en als chef-patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. 

Bij Joost Arijs gaat het over no-nonsense patisserie, geen extreme of zware smaakcombinaties, geen gekke tierlantijntjes of drukke decoraties. Alles draait hier om de puurheid van de ingrediënten, verfijnde smaken en texturen.

Je vindt Joost Arijs in de Vlaanderenstraat nummer 24. 

Fugazi for a cocktail, Babylonia zomerbar

Fugazi cocktailbar, ideaal als je graag eens geniet van een lekkere cocktail. Hier worden ze geserveerd door de beste barmannen & beste serveersters. Je kan ze vinden in de Vlaanderenstraat nummer 51, van donderdag tot zondag. Fugazi team opende vrijdag 17/05 zijn zomerbar, hierdoor is hun cocktailbar in de Vlaanderenstraat deze zomer 2024 gesloten. Je kan de zomerbar Babylonia vinden in de Jan van stopenberghe straat.

Dinner at brasserie Revue

Brasserie Revue is al jaren een gevestigde waarde in hartje Gent. Stephanie en Tom bieden een moderne internationale keuken op hoog niveau, binnen een warm en gezellig kader. Bij Revue kom je voor pure en klassieke gerechten, een goed glas wijn in een ongedwongen sfeer.

Bij dit restaurant is het mogelijk om binnen en aan het water te dineren. Perfect voor een warmer avond. 

Je kan brasserie Revue vinden in de Nederkouter nummer 1.

Shopping time

Winch

In onze Winch winkel in Gent tref je shop plezier voor alle heren. Deze winkel is gelegen in het hartje van de gezellige winkelstraat.

Er staat een kundig en gemotiveerd team stylisten klaar om u te adviseren. Loop gewoon eens binnen of maak een afspraak voor advies op maat. 

Je kan ons bereiken via +32 (0)9 225 58 57.

Adres: Kalandestraat 6, 9000 Gent, België

Openingstijden:

  • Maandag      10:00 - 18:30
  • Dinsdag        10:00 - 18:30
  • Woensdag    10:00 - 18:30
  • Donderdag   10:00 - 18:30
  • Vrijdag          10:00 - 18:30
  • Zaterdag       10:00 - 18:30
  • Zondag          Gesloten

Klik hier om te zien welke merken we allemaal hebben voor jou in de Winch.

Movies

In onze Movies winkel in Gent tref je shop plezier voor alle dames en heren. Deze winkel is gelegen in het shopwalhalla van België, Gent.

Er staat een kundig en gemotiveerd team stylisten klaar om u te adviseren. Loop gewoon eens binnen of maak een afspraak voor advies op maat. 

Je kan ons bereiken via +32 (0)9 223 59 12

Adres Walpoortstraat 3, 9000 Gent, België

Openingstijden:

  • Maandag      10:30- 18:30
  • Dinsdag        10:30- 18:30
  • Woensdag    10:30- 18:30
  • Donderdag   10:30- 18:30
  • Vrijdag          10:30- 18:30
  • Zaterdag       10:30- 18:30
  • Zondag          Gesloten

Klik hier om te zien welke merken we allemaal hebben voor jou in de Movies.