We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

A day in the life with our buyer team

Op aankoop voor collectie FW24

Ontmoet het aankoopteam

We nemen jullie een dagje mee op collectie met ons aankoopteam. Maak kennis met Nathalie en Darline!

Nathalie is mede-eigenaar van het bedrijf, samen met haar broer Philip. Ze hebben het familiebedrijf overgenomen van hun ouders. Misschien herken je Nathalie al van onze filmpjes op Instagram of hebben je haar al eens ontmoet in één van onze winkels. Naast dit alles is één van haar belangrijkste rollen binnen Tiffanys het aankoopproces voor de dames. Dit doet ze samen met onze Aankoop Manager Darline!

Bezoek aan de Ottod’ame showroom

Vandaag zijn we op bezoek bij de showroom Ottod’ame in Antwerpen. Bij aankomst worden we meteen verwend met lekkere koekjes en koffie.

Ottod’ame is een merk dat we al vele jaren verkopen bij Tiffanys en enorm populair is bij onze klanten. Het is een modemerk, opgericht in Florence in 2011 door een vrouwelijke ontwerper. De creatieve geest van Silvia Mazzoli slaagde erin om traditionele ontwerptechnieken te gebruiken en eigentijdse en frisse collecties te creëren.

Onze huidge zomercollectie voor 2024 kan je op onze webshop en in onze winkels bekijken en shoppen. Ottod’ame is verkrijgbaar bij al onze Tiffanys en Tiffanys Studio dames winkels.

De zoektocht naar investment pieces

Na de eerste koffie is het tijd om aan de slag te gaan! We verkennen de showroom en gaan op zoek naar de juiste stukken voor onze klanten.

Tiffanys staat voor tijdloze mode, investment pieces en slow fashion. We zoeken dus naar stukken die veel vraag hebben, must-haves voor in je garderobe die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd. Zo kunnen klanten er vele jaren plezier van hebben.

Nathalie past élk stuk

De geselecteerde stukken hangen we apart op een kledingrek, waarna het tijd is voor de doorpas. Nathalie past elk stuk, en dan bedoelen we ook echt élk stuk. We vinden het belangrijk om te weten wat we inkopen. Bij stukken van deze prijsklasse hechten we veel waarde aan de pasvorm, stof,... Zo kunnen we verzekeren dat de prijs-kwaliteitverhouding goed zit en dat we geen miskopen doen. Vinden we het stuk goed? Dan maakt Darline voor het archief.

Hieruit ontstaat een kleinere selectie waarop we verdergaan.

Kleuren en stoffen

Na het doorpassen is het tijd om de kleuren en stoffen te bepalen. Elk stuk hangt in de showroom in slechts één kleur of stof. Ook elke kleur en stof is beschikbaar in de showroom, zodat we deze kunnen voelen en bekijken. We selecteren de kleuren en stoffen die we wensen, en deze worden toegevoegd aan onze selectie.

Order opmaken en maten bepalen

Nadat alle stukken, kleuren en stoffen zijn bepaald, is het tijd voor de administratie. 

Darline, onze Aankoop Manager, noteert de volledige orders op papier zodat dit zo snel mogelijk kan gebeuren. Met hulp van onze administratieve aankoopassistent die werkzaam is op ons hoofdkantoor, voert zij deze bestellingen later in onze database in. De maten kiezen we op basis van onze meest gevraagde en gangbare maten.

Zodra de bestelling is verwerkt, is de afspraak met Ottod'ame afgerond! Snel door naar de volgende afspraak! Dit is het drukste seizoen voor ons inkoopsteam, want wist je al dat we meer dan 250 merken hebben? Ontdek al onze merken hier.

Meer lezen over onze processen?
Lees dan ook: Het proces achter de verzending van jouw bestelling.