We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Treats at work - Cupcakes met vanille botercrème

Let’s prepare some cupcakes for the team!

Ik ben Albane, stagiaire bij het marketingteam van Tiffanys voor 2 maanden. Onlangs heb ik mijn 20ste verjaardag gevierd en wou ik het team trakteren met zelfgebakken cupcakes! In deze blog vertel ik je alles over mijn voorbereiding, mijn bakkunsten en hoe ik mijn cupcakes uiteindelijk heb versierd. Natuurlijk deel ik ook het recept dat ik gebruikte, zodat jij het zelf thuis kunt proberen.

Tijd om de oven voor te verwarmen en te beginnen met bakken!

Stap 1: Let's go shopping

Voor een keertje ben ik niet gaan shoppen voor kleding, maar voor ingrediënten. 

Samen met met mijn mama zijn we naar de winkel gegaan voor alle ingredienten die nodig waren. Gelukkig had ik op voorhand een lijstje gemaakt met alles wat ik nodig had. 

Mijn doel: 24 cupcakes in totaal en als glazuur koos ik ervoor om botercrème te maken. 

Tip: neem gerust wat extra mee, je weet maar nooit als je de eenheden niet goed berekent hebt. 

Stap 2: De keuken bak-klaar maken

Vooraleer ik mijn bakkunsten boven haalde, zorgde ik ervoor dat de keuken er proper uitzag en er niet teveel onnodige spullen in de weg lagen. 

A clean kitchen is a happy kitchen.

Ik zette ook alvast alle 24 cupcake bakjes klaar.

Stap 3: Bakkunsten boven halen

Met veel enthousiasme begon ik aan het maken van de cupcakes. Alles ging soepel volgens mijn recept, en het beslag stond al snel klaar om de oven in te gaan.

Tijdens het maken van de botercrème, merkte ik al snel dat het toch iets ingewikkelder was dan gedacht. Gelukkig kwam mijn broer, chef in wording, to the rescue om mij te helpen.

Teamwork gaat toch altijd beter.

 

Stap 4: Cupcakes in de oven

Na het vullen van alle bakvormpjes, gingen de cupcakes de oven in voor 20 minuten.

Alles leek goed te gaan, totdat ik de oven opende. Voor ik het wist had ik platte cupcakes in plaats van de luchtige cakejes die ik in gedachten had.

Om te voorkomen dat je hetzelfde meemaakt raad ik aan om de bakvormpjes dicht tegen elkaar te zetten in de oven, of gebruik gewoon een bakvorm. Zo krijgen ze niet de kans om ook in de breedte uit te lopen.


At least they are unique?

 

Stap 5: Versieren

A little sneak peak.

We deden de botercrème in een spuitzak. Zo was het gemakkelijker om de zodat cupcakes te versieren. 

Zodra de cupcakes waren afgekoeld, ging mijn broer aan de slag met het versieren. Hij leefde zich helemaal uit.

Hij bedacht voor elke cupcake een ander ontwerpje.

 

Stap 6: Cupcakes veilig naar het kantoor vervoeren

Het enige dat nog moest gebeuren, waren de cupcakes veilig naar the office vervoeren. 

Ik stak alle 24 cupcakes in 3 verschillende dozen en ik ging de baan op.

Toegekomen op het kantoor, snel de koelkast in, zodat ze zeker goed bleven tot de namiddag. 

Het team was heel blij met deze verrassing en de lading cakejes ging er snel door. Dus laat dit het teken zijn om extra punten te scoren bij jouw collega's met zelfgemaakte office sweets!

Nu is het aan jou.

Ingrediënten cupcakes

Ingrediënten crème au beurre

Voor 12 stuks:

  • eieren 2
  • citroensap of zeste 1kl
  • roomboter 125 g
  • vanillesuiker 1 zakje
  • zelfrijzende bloem 125 g
  • melk 3 el
  • kristalsuiker 125 g
  • zout 1 snuifje
  • poedersuiker 150 g
  • roomboter 60 g
  • melk 1 el
  • vanille (optioneel)
  • voedselkleurstof (optioneel)

Ik heb ervoor gekozen om in mijn glazuur geen kleurstof toe te voegen.

Bereiding cupcakes

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden voor je begint met het maken van de cupcakes.

Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 

Voeg daarna de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes 18 à 20 minuten in de oven.

Controleer eerst met een mesje of de cupcakes klaar zijn vooraleer je ze uit de oven haalt.

Bereiding crème au beurre

Laat de boter een tijdje zacht worden door deze uit de ijskast te halen of verwarm de boter een beetje in een microgolfoven of kookpot op een zacht vuurtje. 

Doe de boter in een kom en klop deze met een klopper of mixer tot de boter licht en luchtig is.

Filter de poedersuiker of klop deze in een kom zodat er geen klonters meer zijn. Voeg de poedersuiker toe aan de boter en meng goed.

Voeg daarna de melk toe en meng opnieuw.

Indien je dit wilt, kan je vanille toevoegen. De hoeveelheid hangt af van eigen smaak.

Je kan ook voedselkleurstof toevoegen indien je een leuke kleur wilt. De hoeveelheid hangt af van de gewenste kleur.

Indien het mengsel niet vast genoeg is, kan je nog wat poedersuiker toevoegen. 

Indien het mengsel te vast is, kan je nog wat melk toevoegen.

Als jouw cupcakes afgekoeld zijn, kan je er nu glazuur op doen met een lepel of spuitzak 

Laat ze daarna even opstijven in de koelkast.

Is het bij jou gelukt?

Tag ons zeker na het maken van jouw geweldige cupcakes!